Hvad laver vi på vore klubaftener. Se Aktivitetsplan.

Så er vi igang igen!

Flemming skærer pap - 1:1 eller 1:87 der er ikke den store forskel 8 cm det ene sted 2 mm det andet - der skal bruges mange 8 cm brede strimler for at dække alle samlingerne.
Jan fortsætter med at montere lister som skal holde eternitten. 


Vores indrammede sandkasse kan virkelig samle på varme - pyh ha! - ingen kaffe men masser af vand!

Transformatorstation og stænger til drev.

Jytte har tilbragt aftenen med at rette clips ud således at de kan bruges i forbindelse med Conrads drev.


Flemming arbejdede på transformatorstationen, den har fået tag på - taget er derefter malet med "teglrødt". Resultatet ses på billedet (malingen er våd - derfor genskin). Nu skal soklen limes på, isolatorer monteres og tårnet trænger selvfølgelig også til en omgang patina.

Så er der gang i væggene - og det lille diorama.

Der er ved at ske noget med byggeriet, Jan monterer vindpap og lister så eternitten kan komme på plads. Flemming måler og skærer pap, brygger kaffe og fungerer indimellem som holde ved montør for Jan.
Genbrugsmaterialer er en god ting (billigt), men indimellem kan der være svipsere. Vi er f.eks. ved at løbe tør for lister til eternitten.
Eternit er et mærkeligt materiale at arbejde med, knækker for et godt ord men er særdeles vanskeligt at skære i. Men det går alligvel hurtigt fremad selvom de huller der er i pladerne ikke passer med listerne.


Nu har vi snart fået bygget en stor indhegnet sandkasse. Det gik faktisk godt med den første side. 17 meter - det ser nu ud af noget.
En paradestrækning på lidt over 20 meter er da heller ikke at foragte.


Selvom byggeriet tog det meste af tiden, nåede Flemming at lime indertaget, døren, lugen og vinduerammerne på transformatorstationen - der mangler kun tag, isolatorer og sokkel. Materialerne til div. elmaster og gevækster blev også fundet frem.

Vi bygger videre.

Jan og Flemming fortsatte byggeriet - vi fik fæstet tilbygningen til det gamle hus, sat strækbånd op, skruet endnu en portion franske skruer fast - denne gang i tagremmen, savet lister til beklædningen og justeret de sidste skævheder.








Udflugt, byggeri, diorama m.m.

Jan og Flemming var en tur oppe ved Hjarbæk Fjord for at hente eternitplader til tilbygningen - et tidligere brevdueforeningsklubhus. Så der røg de 5 timer.
Efter aflæsningen hjemme ved klubben, holdt vi et par timers pause før det atter stod på tilbygning.
Som det efterhånden er kutyme på klubaftener er der først et par timers byggeri, før vi trækker indenfor og bygger på anlæg, huse og dioramaer.


Jan fik monteret resten af tagremmen og flere stolper. Jytte og Flemming fik flyttet et læs lægter hen til huset. Flemming og Jan forsøgte at vride en af tagremmene på plads, men ingen af de hr. var tunge nok.


Efter mørkets frembrud fik Jytte lavet de første skiftestænger til drevene og Flemming fik mursten på transformatorstationen. Jan stødte derimod ind i et næsten uløseligt problem - vi er løbet tør for 0,8 mm pianotråd - før det er skaffet kan han ikke lave fjedre til drevene.

Skelet til tilbygningen.

Jan og Flemming fortsætter byggeriet selvom det er søndag. Jan tilpasser stolper og laver skar. Flemming brygger kaffe, fæstner vinkelbeslag, skruer franske skruer i og er holde ved montør når Jan skruer stolperne på plads.


Arbejdet skrider hurtigt frem, med træværket på plads kan man fornemme hvor meget ekstra plads vi får.



Det er forbavsende at 60+ år gammelt træ stadigvæk lugter og ser helt friskt ud. Det er også sjovt med alle de gamle mærker tømrerne anvendte tilbage i 40erne.


Og så glemte jeg lige en vigtig funktion - Flemming var også vatterpasholder medens Jan justerede skråstiverne.