Hvad laver vi på vore klubaftener. Se Aktivitetsplan.

½ Tag, 2 køreture og så begyndte det at regne!

9 timers arbejde Lørdag, hvor vi fik fjernet det gamle tag på bagsiden af tilbygningen. Fik de sidste lægter på plads, hentede 2 læs tagplader - der er stadigvæk rigtig mange tilbage. Så begyndte vi taglægningen, Jan klatrede rundt og satte plader på plads. Medens Flemming hentede plader i traileren, værktøj i forgangen, lægter i stakken og fik det hele løftet op på taget til Jan. Vi havde også 2 pauser i arbejdet - kørte ud på landet (1,5 km) og hente 30 "nye" tagplader (60 stk. i alt) pr. tur.


Vi nåede at få tag på hele bagsiden inden det begyndte at regne, så i næste uge skal vi bare have taget ned på den pæne side af tilbygningen, lægtet om og så skal der selvfølgelig "nyt" tag på!

Taglægning.

Nu går det hurtigt fremad - tagpladerne monteres uden de helt store problemer. Hækken var dog lige ved at vælte - for mange plader ovenpå hinanden kan give problemer.
Ja, så er der selvfølgelig også vinden, et vindstød på det rette tidspunkt og det føles som om man letter.
Vi mangler 2 rækker på sandkassen og så er det ellers bare det gl. hus der skal have tagpladerne på plads - her kan vi ovenikøbet være 2 om arbejdet - fordi det er muligt at komme til fra stilladset.
For en gang skyld fik vi frokost - frisk brød, smeltet smør, gl. ost og elendig kaffe.




Vindskeder, tagplader og skaringer.

Jan sætter vindplader op, propper rock-wool i hulmuren og demonterer udhængsbrædder. Flemming flytter tagplader om til den anden side af huset. De "gamle" og "nye" plader er desværre ikke skaret ens ØV!
Men ellers skrider arbejdet fremad - næsten efter planen.


Taget af før taget skal på!

Jan har brugt sin frifredag til at fjerne taget på halvdelen af den gl. tilbygning. Herefter har han fyldt isolering i hulmuren, ryddet loftet for 14 års - skal vi ikke sætte det op på loftet det kan da være vi får brug for det engang! - , kasseret revnede tagplader, sat en trækile ovenpå spærene og lægtet om. Nu er han så ude og hente "nye" tagplader.


Tagskruer, drev og diorama.

Der var dømt vejrlig - strålende vejr, så Jan måtte slå sig til tåls med at montere skiver på tagskruerne. Hvis vejret arter sig, håber vi at taget er på plads lørdag.


Ellers er der blevet monteret drev på en mængde sporskifter på Varde station.



Broen over bækken på det lille diorama har endeligt fået sit skæve gelænder.

Isolering.

Jan har brugt vores klubaften til at planere sandkassen og anbringe styroporklodserne på deres plads. Foreløbig har han skrabet 2 trillebørfulde sand af.
Det ender med at vi ikke får brug for at købe mere når SF-stenene skal på plads.



Søndagsarbejde.

Så er vi igang igen.
Vinkelbeslagene der holder spærene skrues fast og der bankes søm i. Vi rydder op, laver kaffe og sandkassen tømmes for paller og lægter. På billedet af Jan der afmonterer afstandsklodser anes begyndelsen til vores kommende sejlersø.


Efter oprydningen flyttede vi isoleringen ind i tilbygningen. Ryddede op ude på pladsen og fik dækket en stor del af sandkassen med presenninger.


Der kom også isolering i en ½ væg. Vi mangler desværre regulære Rockwool batts til resten. Men vi skal nu nok få fat i de 25 - 26 m² vi mangler til væggene. De store styropor plader skal isolere gulvet (de ville ellers passe godt til opbygning af landskabet på anlægget)