Hvad laver vi på vore klubaftener. Se Aktivitetsplan.

Vi bygger Hos Dorthea.

Jan og Flemming er godt igang med at bygge en prøvebane Hos Dorthea. Banen vil bestå af en stor skinneoval i Rocoline skinner samt en lidt mindre Märklin C-skinneoval.
Kassen til prøvebanen passede lige til vinduet. Jan lodder ledninger på skinnerne.
Flemming limer karklude på anlægget. Den sidste stump karklud tilpasses til kurven.

Vi havde medbragt forskellige typer lim, karklude og dekorationsmaterialer. Men allerede efter en time var beholdningen af karklude, opvaskemiddel og alm.snedkerlim brugt. Godt Fakta holder til i nabolaget.
Anlægget står klar til dekoration på et par bukke. Jan ballasterer skinnen med bakkesand.
Flemming smører jordblanding på karkludene og "sår" derefter græs med "fluesmækkeren".

Kl.13.00 var vi næsten løbet tør for materialer (sand og lim), men der er alligevel flere forskellige småting på arbejdsplanen.

Jan glatter ballast og limer den fast.

Samka, drev, diorama og Hos Dorthea.

Samka er kommet i malerværkstedet i dag. Der var en lille stump af masterne der ikke var malet - de er nu grundet og så tager det ikke så lang tid før de også er hvide. Det lossespil der blev færdigt i lørdags har også fået en gang grunder inden den sorte maling kommer på.
Jan monterer drev på Varde, men vi mangler en stor mængde 2mm tyk plastcard, så resten af drevene kan blive monteret vha. det nye patent! Han brugte nemlig de sidste rester før han gik ned.


Det arkæologiske diorama er ved at blive dækket af græs, således at der kan arbejdes med mindre svinende dekorationsdetaljer Hos Dorthea på lørdag. Hvor vi også skal arbejde på en vinduesudstilling ud mod parkeringspladsen.
Lossespillet er malet, og masteenderne grundet. Dioramaet har fået en gang jord og græs.

Det arkæologiske diorama.

Flemming er endelig kommet gang med det andet diorama. Den ødelagte jernalderhøj er tilplantet med lyng og langt halvvissent græs.- vha. en tesi der laves elektrisk af en del af en el-fluesmækker. Området hvor arkæologerne skal udgrave et jernalderhus er dækket af sand, så nu skal limen bare tørre.

Flemming arbejder med dioramaet,  smører jordblanding på højen og sår  derefter græs/lyng.

Isolering.

Jan kastede sig straks over det nye isoleringsmateriale. Isolering af 1½ væg  tog kun ca.1 time - regulære plader er meget nemmere at arbejde med end afskær. Nu mangler vi kun ½ væg og 18m² loft. På søndag skulle vi gerne nå resten af isoleringen.


Traileren er næsten tom. Jan tilpasser Rockwool. Så er væg nr.2 næsten færdigisoleret. 

Vi skal bare have fundet 5 eternitplader til gavlen. Så har vi alle de materialer der skal bruges til resten af byggeriet.. Om en måned skulle vi gerne være klar til at bygge rammer til anlægget.

Udflugt efter isolering.

Jan stabler de sidste plader rockwool. Nu er presenningen på plads og vi er klar til afgang.
Så fandt Jan endnu mere isoleringsmateriale. Det betød at Jan og Flemming tog en tur til Nibe for at hente en kæmpe portion glasuld samt lidt rockwool. Det hele fyldte en 20 fods container - 1 time senere var det proppet ind i kassevognen (glasuld kan heldigvis klemmes så det næsten ikke fylder noget) og klemt sammen under en presenning på boogietraileren.

Nu må vi da have nok til de to vægge der mangler isolering og til de 18m² loft der endnu mangler.