Hvad laver vi på vore klubaftener. Se Aktivitetsplan.

Esbjerg Modeljernbaneklub 20 år.

Det var kun Jan og Flemming der deltog i Esbjerg Modeljernbaneklubs 20 års jubilæumsarrangement. Der var planlagt et afvekslende og interresant program, med køreplanskørsel på klubbens anlæg,
Tommerup Station. MZ på vej til Tommerup.
Helsingør Station. Kul og vand ved remisen.
konkurrencer - bla. byggekonkurrence hvor der var så mange deltagere at det var muligt at oprette flg. kategorier: trækkraft, personvogne, post og pakvogne, special og godsvogne samt en diorama kategori.
3 vogne der deltog i byggekonkurrencen. De strenge dommere!
Den store vinder blev Jan L. fra Kolding Modeljernbaneklub der vandt i 2 kategorier og blev nr.2 i 1.
Lokomotiv og vogne indleveret af Jan L. Kolding.
 Arrangørerne fik en førsteplads i dioramakategorien ved Mogens B. og Egon M. Deres diorama var et udsnit af Helsingør færgehavn.
Billeder fra færgehavnen.

Der er mere fra Esbjerg Modeljernbaneklub på link.

Helix, baggrund og meget mere.

Det regner, så vi fik først begyndt på arbejdet med helixen, kupéen og den skjulte banegård kl.11.30. Da det er umuligt at lave et snedkerværksted udenfor i sådan et vejr.
Jan har istedet brugt formiddagen til at gøre alt klar hjemmefra, så det kun er monteringen af de forskellige dele der mangler. Dog kan Helixen ikke komme på plads før vi har fået fat i 10 gevindstykker.
Øverst 2 billeder der viser den vestlige udkørsel fra Troldhede med Troldebanen forrest og DSB bagved.
Der underste oval til helixen. De 2 øvrige er kun nået frem til forgangen.


Vores skjulte sporplan ændrede sig i dagens løb. For at forenkle toggangen besluttede vi at vores gl. vendesløjfe igen skal i brug. Så der nu bliver 2 spor der gennem helixen føres ned til kupéen. Herfra går det så ud gennem væggen til vendesløjfen og retur til opstillingssporene.
Helixen fører dobbeltsporet gennem musehullet i kupéens væg, herfra breder sporene sig ud i udkørselsristen. Der er beliggende ovenpå reolerne til venstre. Herfra går det så rundt til den store opstillingsbanegård (DSB/TKVJ Kolding) til højre og som enkeltspor ud gennem det lille musehul til vendesløjfen.