Hvad laver vi på vore klubaftener. Se Aktivitetsplan.

Godstog, telefoncentral og huse.

I den forløbne uge har vi puslet med husbyggeri til Hos Dorthea. Lavet ledningsarbejde ved telefoncentralen, fastgjort og tilrettet de tre første plader til Grindsted station. Heldigvis er der også blevet tid til en masse kørsel.
Her er det en af Heljans E-maskiner (Guld model) med et kultog.

Djurslands Jernbanemuseum.

På vejen hjem fra Hobbymessen, besøgte vi Djurslands Jernbanemuseum i Ryomgård . Museets Hjemmeside.
I den gamle remise i Ryomgård er der et lille museum med jernbaneeffekter fra DSB og privatbanerne. Museet er absolut et besøg værd hvis man alligevel er på de kanter.
Der er et gammelt trykknapstyret modeljernbaneanlæg - Fleischmann og Egger Bahn, en model af det gl. centralværksted i Århus, bliktog samt flere modeller af lokomotiver.
Ellers er museet fyldt med jernbaneeffekter, lygter, tasker, uniformer lidt rullende materiel hvoraf hovedparten desværre står udenfor.
Museet. Model af Centralværkstedet i Århus. Egger Bahn og Bliktog.

Der er planer om en udbygning så der bliver plads til mere rullende materiel og bedre faciliteter til vedligeholdelse af det der er udstillet.
Billeder.

Djurslands Hobby & Fritidsmesse 2012.

Jan og Flemming besøgte Djurslands Hobby & Fritidsmesse Søndag den 12 august.
Vi kørte fra klubhuset kl. 9.30 og var fremme efter et par timer - vi for som sædvanligt vild mellem alle Djurslands bakker.
Stenvad Mosebrugscenter er et besøg værd, hvis man er interesseret i de gode gamle industribaner. Der er opbygget flere tableauer med tørvegravning, mosens udseende før industrien rykkede ind m.m. Der er også 2 store dioramaer der forestiller remiser og værksteder samt et udsnit af tørvemosen med smalsporsbanen og de små diesel/benzin traktorer der trækker tipvognene med tørvesmuld hen til selve fabrikken. Centeret har desuden 3 traktorer der bruges til at transportere turister ud i/på mosen.

Desværre var der ikke kørsel medens vi besøgte centeret.
Hobby og Fritidsmessens stande var placeret forskellige steder i udstillingen. Af modeltogsrelevant kan nævnes Perron 1, Lekbo - med store mængder vogne fra OKT, Witzel - der har lavet en flot remise med fungerende døre, Asmark samt 3 små anlæg.

Men den del af udstillingen der tiltrak sig størst opmærksomhed var nu veteranbilerne.