Hvad laver vi på vore klubaftener. Se Aktivitetsplan.

Gadesiden og den sidste lægte er brugt !

Havesiden er næsten færdig, der mangler dog stadigvæk området omkring tagvinduet og lidt isolering i skunken rundt om ekspansionsbeholderen og varmeveksleren. Vi skal også have væggen ind til værkstedet væltet og fornyet. Vi har smidt vores trykluftanæg ud, så hullerne efter rørene samt stikdåser og kontakter ødelægger udseendet af væggen.
Men i første omgang er det vejsiden der skal på omgangshøjde. Den grove isolering er færdig og dampspærren er på plads. Den første tredjedel af væggen er isoleret færdig og vægpladerne er sat op - kun den lodrette del, med huller til stik og kontakter. Så vi har haft gang i lægterne, den tynde glasuld samt flere vægplader. Desværre løb vi tør for lægter, der mangler 6 - 7 meter. Så morgendagens første projekt er indkøb på tømmerhandlen.
Lægten afkortes, så den passer i højde.
Der gøres klar til at skrue den fast. (foto v/holdevedmontøren)
Der måles fra husets midterlinje (murersnoren under højre hånd)
til rammens bund - afstanden skal bare være lige stor hele vejen.
Her var det så stop for idag, da vi kun har 2 lægter tilbage og skal bruge 6.

Intensivt arbejde.

Der skal ske ret meget i denne weekend. Isoleringen skal på plads i skunken og udenpå skråvæggenes dampspærre. Der skal trækkes ledninger mellem stikdåserne. Fiberpladerne skal op på skråvæggene og loftet skal op. Vi skal have døren sat på plads så støvet holdes inde/ude. Den sidste radiator skal skrues fast på væggen og rørene skal laves, så vi kan få vand på og varme i radiatorerne på loftet.
Opbevaringspladsen har igen holdt flyttedag - vi beholder kun "kakkelbordet" fra det gamle møblement.
Pladeskæreriet i funktion. Lægterne sørger for at der ikke saves i bordet.
Alt er klart til elektrikeren.
Pladen lirkes på plads.
Den sidste strimmel saves.
Og Hokus-Pokus vi har igen en dør.
Så blev den sidste stump tape brugt (købt i 1993)
Der lirkes en liste ind under lægterne.
Den skrues fast.

Lys i værkstedet + Troldhede og nye spor over heden.

Knap 1 år efter indvielsen af vores nyrenoverede værksted får vi nu lys. De ny Frisbee lamper (Ølgod Elfond) er endelig kommet op. Der skal være 4 i værkstedet, så vi har stadigvæk 2 til opholdsrummet -der først kommer op når dette års renovering er færdig- og 1 til gangen.
Jan arbejder med sportavlen, dens skuffe skal jo gerne kunne køre frem og tilbage uden hindringer. Så der er gang i skruemaskine, loddestok og andet værktøj.
Per flytter skjulte spor og skifter, fordi vi har besluttet at udføre Troldhede Station med den sporplan der var gældende fra 1941 - 1953 (signalposten 1987 - nr 4. s.162 nederst). Det betyder spor i 4 retninger: DSB mod Herning (Grindsted) og Skjern (Tistrup). TKVJ mod Grindsted - Kolding (kælderen). Brunkulstog mod Ejstrup (kælderen).
Elektrikeren i arbejde.
Arbejdslys !
Lys i værkstedet - ledningerne skal selvfølgelig fæstes med ledningsclips.
Jan skruer skuffeskinnerne på plads..
Så mangler vi kun skuffen.

Oprydning, indkøb og et "mandehul".

Formanden er for en gangs skyld fraværende, så kassereren har haft gang i kost og fejebakke. Der er også indkøbt LED-pærer til vores nye lamper. I modsætning til gamle dage, hvor indkøbet af en 60 wattpære var hurtigt klaret - er indkøbet af dagens spare / halogen / LED pærer en større videnskab. Hvor mange Lumen, Kelvin, Ra og hvilken spredningsgrad.
Det viste sig at den lokale elektriker havde en LED-pære hvor alle parametre gik op i en højere enhed og prisen ikke afveg fra nettets tilbud.
Jans "Storm P" inspirerede arbejdsbord. Ideelt til afkortning/tilpasning af plader.
Mandehullet ud til skunken - vi plejer at bruge et køkkenskab - men 4 stykker spånplade fungerer nok !
.

Ned med glasvæv, oprydning m.m

Jan har tilbragt eftermiddagen med hammer og mejsel. Det er den gamle glasvæv der skulle ned. Heldigvis væltede han ikke den gamle gavl, selvom der viste sig et par "huller" i de cellotexplader (fra ruder konges tid) der vender ud mod den. Hans destruktive arbejde, giver til gengæld en masse arbejde med oprydning af strimlerne. Heldigvis er der en plasticsæk fra glasulden, der er så intakt, at den kan bruges som affaldssæk. Medens der bliver ryddet op, har Jan travlt med at måle op. Husets centerlinje afviger sjovt nok 2 cm i forhold til midten af loftet. Det har selvfølgelig ingen praktisk betydning. Skyldneren er at havesidens lodrette væg, der er lidt højere (plads til køkkenbord) end vejsidens væg er placeret et par cm. længere ude end "geometrien" tilskriver.
Masser af nedbrydningsrod.
De første glasuldsplader på skråvæggen.
.

Trappeskakten og lys.

Jan har arbejdet med trappeskakten, et specielt område, da den gamle gavl er vind og skæv. Selvom der er "moderne" -25 år gamle- plader på begge sider af trappen, er der temmelig stor forskel på bredden i bunden af trappen og i toppen.
I fredags blev der lagt 2 lag isolering op (180 mm), under dem kom så murersnor, galvaniseret tråd og dampspærre, sidstnævnte sammenstykket af div. stumper + tape da vi løb tør for folie.
I dag er det hele lavet næsten færdig med 1 lag isolering (70 mm) og fiberplader.
Vi fik også afprøvet en af vores nye "frisbee lamper" med en 6 watt Led pære - det gav desværre ikke nok lys, så vi skal have fat i 9 eller 11 watt pærer.
Der skal skæres lidt glasuld væk før pladerne skubbes ind under lægterne.

Der var selvfølgelig lige en stump liste der sad i vejen.
Næstsidste plade bankes på plads.
Og så skal alle søm hives ud (ophæng til snesevis af postkort) og glasvævet pilles af.

Vi arbejder i havesiden

Flemming fjerner ukrudt mellem fliser, SF-sten og rundt langs husets sokkel. Derudover er der stadigvæk "holde ved monterarbejde" og kaffebrygning på arbejdsplanen.
Jan har brugt formiddagen til at isolere trappeskakten, desværre løb han tør for dampspærrefolie, så arbejdet blev ikke helt færdigt.
I velfærdslokalet har vi ryddet op - endnu en gang - og Jan har isoleret de første 4 tavl (lodret væg) ud mod haven færdig. Resten kommer til at befinde sig bagved vores ny køkkenbord. Da der her er et lille rum ud i skunken med varmeveksler m.m. kommer der et knæk i isoleringen, så væggen stopper hvor køkkenbordet senere kommer op.
Skråvæggen bliver først lavet når loftet er færdigt, skråvæggens plader skal skæres i smig, så de slutter tæt op mod loftet.
Der skrabes ukrudt!
Første vægplade skæres til.
Der måles op til en stikdåse.
Ledningen gøres klar.
Afstanden mellem lægterne blev 10 cm for stor, så der er trods alt lidt skærearbejde.
Varmerørene sidder i bunden af 3. tavl.
3. plade skubbes på plads, så not og fer er i hak.
Radiatorophænget skrues fast.
Så skal der bare laves nye rør.