Digitalisering og programmering af Klædeskabe !

Jan og Flemming fik proppet en dekoder i de nye Rivarossi Klædeskabe. Vi havde fået fat i nogle Trix Selectrix 66838 dekodere. Det er en forholdsvis lille dekoder (13,8 X 9 X 1,8 mm) beregnet til spor N, men den kan trods alt trække 1,0A på motorudgangen.
Første punkt på programmet var adskillelse af klædeskabene - det er lidt tricky, men ved hjælp af klubbens absolut mindste stjerneskruetrækker gik det ! Derefter klippes ledningerne på dekoderen, så der efterlades ca. 1 mm isoleret ledning, isoleringen fjernes og dekoderen monteres i den lille holder - med komponenterne nedaf.
Printkortet fjernes - træk lige op så de små ben der holder den fast ikke bliver bøjede - og erstattes af holderen med dekoderen. - maskinen prøvekøres -

Nu skal huset sættes på igen, det går forbavsende nemt, dog er de to små skruer der holder det hele sammen svære at styre.
Sidste led i proceduren er programmering. Tophastigheden er alt for høj, så vi satte max hastigheden til lidt under halvdelen (3 af 7)

Ved prøvekørslen kunne der konstateres en tydelig forskel i støjniveauet fra de to maskiner, Nr, 35 næsten lydløs, men meget følsom mht, snavs på skinnerne (skyldes måske olie - fra smøring - på et af strømoptagene). Nr. 43 piber, men kører til gengæld over stok og sten.
Det kan desuden konstateres at der ikke er noget galt med trækkraften, Klædeskabene trækker af med 6 godsvogne - godt nok meget mindre end den optimistiske 1:1 producent lovede i sit salgsmateriale, men meget passende med det DSB skrev i instruksen om brugen af de små Rangermotorer !!