Dortmund 2010

Vi var 4 klubmedlemmer der deltog i Torbens årlige udflugt til Dortmund.
 Efter en opsamlingsrunde, var vi lige på besøg hos Bøje i en time, før vi kørte til Grindsted (00,30) og lod UNJ overtage styringen.
Efter en gnidningsløs (Amerikanske godstog kan man hurtigt få nok af) tur, stod vi 8½ time senere foran hallen.
Udstillingen var iår reduceret med 2 haller i forhold til tidligere, men der var alligevel nok at se på, for de udstillede anlæg var i den gode ende.
I modeltogsafdelingen var der kommet mange flere små producenter end der plejer.
De store var alle tilstede: Trix & Fleischmann havde begge små men flotte anlæg i spor N.  I HO var der ikke meget at komme efter hos Roco, Pico & Märklin der alle udstillede "som sædvanligt". Märklin må i den forbindelse gerne få et nyt udstillingsanlæg - man bliver træt af at se det samme år efter år. De 2 der rigtigt havde fornyet sig var Hornbygruppen med et bjergrigt HO anlæg og LGB hvor de triste miner fra sidste år var udskiftet med optimisme samt et flot lille anlæg.
Alle tilbehørsfabrikanterne, pånær Kibri der glimrede ved sit fravær, havde flotte udstillinger. 
Salgsboderne var der ikke nær så mange af som der plejer at være, men da det især var de almindelige forhandlere (HO & N) der var blevet væk, var der rigtigt meget spændende (dyrt) tilbehør/ byggesæt/ grej til forbedring af rullende materiel som jeg ikke har set før.
Kl.17.30 gik det så hen til bussen, efter en anbefalingsværdig udstilling. Bussen kørte atter hjemad (amerikanske godstog er et udemærket sovemiddel) og efter den obligatoriske schnitsel,- på størrelse med en normal tallerken,- kunne vi køre mod Danmark - nu med Miniature Wunderland på videoen. Kl. 3 landede vi atter i Grindsted efter en udbytterig tur.

Billeder kan I se lidt af det der blev udstillet. Hvis du har en hurtig internetforbindelse kan du prøve slideshow, sæt den på 2 sek. og husk at trykke fuldskærmsvisning i nederste højre hjørne.