Neumünster 5/3 2011.

Billeder fra 3 af de udstillede anlæg. Petershof, Inselbahn Spiekeroog og LGB Waldbahn.
Messen i Holstenhallen i Neumünster har altid fungeret som en magnet på jyske og fynske modeltogsfolk. Dette gjaldt selvfølgelig også i år. Der var rigtig mange danskere i hallerne, men vi var trods alt ikke alene.
Det mærkes tydeligt at Tyskland er ved at have overstået den finansielle krise - både på besøgstal og brugtpriser. Kræmmerne havde vel hævet priserne med ca.20% i forhold til sidste år - og de solgte alligevel godt.
De udstillede anlæg er der ikke noget at udsætte på - hvis det ikke lige havde været fordi de alle var gengangere fra tidligere år. Men så meget destro bedre, det betød at jeg ikke behøvede at tage særlig mange fotos og derfor fik tid til at filme.

Modulegroup Swiss Trak fra Holland. - Flot lille anlæg, med en enkel sporplan. Velegnet til et mindre hjemmeanlæg. Der er 1 synlig station med overhalings og læssespor, 2 helixer samt en stor skjult opstillingsbangård. BillederGünther Poppes Inselbahn Spiekeroog fra Bremen. - Detaljeret anlæg, der viser hvordan banen på Spiekeroog - en af de østfrisiske øer - så ud. Alle bygninger, lokomotiver og vogne er selvbyggede eller modificerede.Spur 1 Freunde Nord. Dette imponerende anlæg er et fast indslag i Neumünster. Heldigvis sker der hele tiden en udvikling i dekorationen af modulerne, så selvom en stor oval ikke ligefrem er det mest inspirerende layout er der alligevel altid lidt nyt. Billeder.Modellbahnclub Neupetershain LGB Waldbahn. Dette anlæg er et af de faste indslag i Neumünster. Det er et af de flotteste LGB anlæg der udstilles. Her er der virkelig arbejdet med legemulighederne. 2 fungerende kraner - den ene er hjemmebygget. Den ville egne sig fortræffeligt til et savværk eller læssesporet på en mindre landstation.  Billeder.Pemoba fra Holland: Petershof. De 3 Pemobafolks ældste anlæg, der her i Neumünster blev vist frem for sidste gang. Anlæget indeholder mange små finurlige detaljer, så der er altid ting man ikke lige fik set sidste gang. Billeder.Maasbuurtspoor, Nijmegen. Langt smalt anlæg, hvor der hele tiden kører "lange" tog og Faller Car biler. Her er det muligt at studere udnyttelse af perspektiv, for at få anlægget til at se større ud. Billeder.Freundeskreis der Spur Z Hamburg. 3 små "kuffertanlæg, hvoraf det ene var en nyhed.