Jan og Jytte besøger Ribe.

Jan og Jytte var på besøg i Ribe i tirsdags - for at hente de 2 D II maskiner der er omtalt nedenfor. Der var som sædvanligt sket en lille smule siden sidste besøg.
De har bla. fået fremstillet en CUK - 3 akslet rystevogn - ved at sammenbygge 2 CU vogne.
Den forskydelige aksel - kan bevæge sig sidelæns og holdes på sporet af et stk. fjedertråd der presser akslen ned mod sporet.
For at ekvipagen kan gå gennem industrisporskifter - altså ikke Ribes sporskifter - er aksellejerne på de 2 yderste aksler boret ud så de har opnået en større vandring.


Det var et udbytterigt besøg, hvor Ribefolkene fortalte, hvorledes de bygger landskab - vand, grøde, træer --, huse - de fik omvendt Jytte, der nu vil forsøge sig med samme type karton som Ribe benytter.

Og så en lille anekdote:
Læsseprofilet på Ribe station stod oprindeligt et andet sted. Da den skulle tages ned - blev den bare savet over et stykke over den betonklods der holdt den på plads.
Da den blev rejst i Ribe, blev den spændt fast mellem et par vinkeljern (monteret i beton). Men tiltroen til dens stabilitet var ikke stor. Derfor var den forsynet med barduner, der skulle sikre at den holdt sig oprejst når det blæste.

Jan fik taget lidt billeder under besøget.