DMJUs udstilling i Bramdrupdam - fra en udstillers synsvinkel.

H0 samkørslen fungerede fint og vi havde mange tilskuere.
Lørdag morgen var DMJU vært for en gang morgenmad i Hallernes Cafeterie. Efter morgenmaden var der godt en time til at få rettet de sidste småfejl inden der blev åbnet for publikum.
Da dørene blev åbnet kl.10.00 strømmede folk ind i hallen og der blev hurtigt mange der gerne ville snakke om Troldhede Station, hvorfor vi ikke kørte Märklin, hvad den lille kasse (vendesløjfemodul) skulle gøre godt for o.m.a.
Jeco medbragte andet end Daddelæsker.
Jeg havde egentligt regnet med at besøge 1:1 kørslen på havnen, men på grund af den store tilstrømning nåede jeg det ikke lørdag. Istedet blev der så lejlighed til et par udflugter rundt i hallerne for at fotografere de forskellige stande.
Der var mange gode tilbud hos forhandlerne og Jeco, Freja, Witzel, KM-tekst, Epoke samt Real Modell havde alle medbragt flere spændende nyheder.
Proto-lyn hos KM-tekst.
De "almindelige" forhandlere havde alle specielle udstillingstilbud. Et sted 40% på udvalgte Heljan og Hobbytradevogne. Et andet Olsenbanden+Salatfad+Politibil+Frantz Jägervogn til special pris.
Hos Dorthea havde medbragt startsæt til BRIO tog, så det var faktisk muligt at købe tog til alle aldersklasser og pengepunge.
Der var mange tilbud til børn og barnlige sjæle.
I løbet af lørdagen fik jeg også filmet næsten alle de anlæg der befandt sig i hal 1. Her var der lidt for enhver smag lige fra Märklinvennernes "Enkle" anlæg - lige til at efterligne hjemme i drengeværelset, Middelfarts store modulanlæg og spor 1 klubbernes meget store oval over H0 samkørslens 24 meter lange modulanlæg til 0 klubbernes hjemmebyggede materiel.
Der kan også bygges materiel i H0, men i 0 er det hjemmebyggede i overtal.
Her et par rangermaskiner der lige mangler... Spor 1 folkene var også i hal 1.
Da jeg ved 1 tiden forsøgte at få lidt mad i cafeteriet, viste det sig at de var løbet tør for stort set alt, men det var dog muligt at få lidt at spise alligevel.
I hal 1 havde Graubündenbahn fra Holland også et hjørne, her blev der kørt på meterspor (H0m). Et imponerende anlæg hvis sporplan giver rum for mange gætterier.

De næste par timer var der stort set lige så mange folk som om formiddagen, men et par timer før lukketid begyndte det at tynde ud i tilskuerne så det igen blev muligt at fotografere og filme de forskellige anlæg, forretninger og workshops. Der var også tid til at Peter B. (Freja) kunne prøvekøre sin MX på vores anlæg.

Da udstillingen lukkede var det en flok sultne udstillere der gik igang med fortæringen af en helstegt pattegris med dertilhørende tilbehør.
Efter spisningen tog de fleste hen til deres overnatningssted, men Stationsbyens og SVJMJKs udstillere kørte lidt alternativt tog (Märklin My World) på H0 samkørslens anlæg.
Søndag blev stort set en gentagelse af lørdagen, dog var der mad nok i Cafeteriet og antallet af gæster var noget lavere end om lørdagen.
Efter morgenmaden var det så standene i hal 2 der stod for tur. Her var der 3 arbejdende stande Games on Tracks snakkede med toget, Asmark svinede det til og hos Togcenter Gentofte byggedes der laseskårne huse.
Togcenterets husbyggeri. Games on Track. Asmark sviner hjul
I hal 2 var der flere anlæg, lige fra et i spor Z hos Togcenteret, over N -modulgruppens imponerende modulanlæg til 5 vidt forskellige H0 anlæg. Hadsten havde medbragt et gammeldags "Juleudstillingsanlæg" samt et rundt spor N stunt. Modulsammenslutningen havde opbygget et meget stort dobbeltsporet, semiautomatisk anlæg. drejeSKIVEns anlæg var ligesom Hadstens lige til at efterligne hjemme og så kørte der ovenikøbet også Faller Car rundt i byen. Sidst men ikke mindst var der de to Amerikaneranlæg, Golden Spike kørte rundt med meget lange tog gennem et ørken/prærie landskab, medens Fremo. US. H0. Midt West Division kørte i et mere afvekslende landskab med flere småbyer.
Modeltog eller ? N-modulgruppens Helix med nedadgående godstog.
Amerikanertog fra Fremo H0 Midt West Division.
DMJUs generalforsamling foregik søndag ved middagstid, så jeg fik heller ikke mulighed for at besøge 1:1 aktiviteterne på havnen søndag.
Derimod blev der lige tid til at overvære Nice Leds foredrag om hvordan man bygger lysdioder ind i en bil.
Kl.16.00 lukkede udstillingen og hallerne tømtes på rekordtid, så vi var hjemme et par timer før det forventede.
Så alt i alt en vellykket weekend, hvor det set fra mit lille hjørne kørte næsten upåklageligt. Men der måtte nu gerne være flere gæster søndag eftermiddag.

Flemming O.

Herunder billeder fra udstillingen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar