Med UNJ på den årlige tur til Dortmund.

Så har vi igen været en tur i Dortmund. Som "sædvanligt" hentede Flemming først Jan og Bøje - hvis anlæg vi selvfølgelig så i funktion. Men inden afgang fra Grindsted henter vi også Tommy, her kan vi beundre et næsten fuldautomatisk anlæg (Tommys hjemmeside)
UNJs tur starter ved Grindsted Station, hvor vi sammen med folk fra store dele af vestjylland entrer bussen. Bussen kører en lille omvej for at hente en mængde folk i Vejle. Herfra er det så motorvejen - og opsamling flere steder undervejs. Med et indlagt chauffør hvil i Ostetal kører bussen ellers hele vejen til Dortmund i et stræk. -Årets video handlede om sorte tog i 60ernes og 70ernes Tyskland.- datidens fotografer har nok været tilfredse med deres farvefilm. Men en flere timer lang seance hvor det ikke er til at se hvad der sker på skærmen er næsten lige så søvndyssende som laaange amerikanske godstog midt i nowhere.
Men vi nåede da frem til hallerne, hvor det nye koncept med billetter købt og printet hjemmefra - skaffede os ind i de hellige haller i rekordfart.
Modeltog befandt sig igen i hal 7, 8 og 4 - og der var meget at se på. Desværre var de store størrelser I og IIe ikke repræsenterede blandt de store udstillingsanlæg.
Der var dog sket meget, med mange forskellige - og nye - anlæg i N, TT, H0 og ikke at forglemme Z.
Det vil føre for vidt at omtale alle anlæg, så nyd billederne.


.
Kl.17.30 mødte vi så op ved bussen og kunne køre hjemad igen. Opholdet i Ostetal var her krydret med Bechs Beer und Wienerschnitzel (tallerkenstørrelse)
Resten af hjemturen blev kun skæmmet af det tyske Polizei, der absolut skulle stoppe os 40km syd for grænsen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar