Hvad laver vi på vore klubaftener. Se Aktivitetsplan.

Med UNJ i Dortmund.

Endnu engang drog vi til Dortmund med UNJ.
Torben havde for 14 gang fået arrangeret turen. Vi var 6 fra SVJMJK der deltog, heraf 2 der har været med 13 gange og 1 novice.
Turen startede som sædvanligt torsdag aften lige før 23 med at Jan og Flemming hentede Bøje - og i samme forbindelse så hvor langt han er kommet med sit Tyskinspirerede anlæg. Herefter skal Tommy hentes, men det kan ikke lade sig gøre uden ½ times kørsel på hans, godt 20 m² store computorstyrede Märklinanlæg.
Kl.00.30 er der så afgang fra Grindsted. 
Turen til Dortmund forløb planmæssigt med opsamling i Nørup, Vejle, Kolding samt ved et par motorvejsafkørsler. Vi kørte i en ny bus hvor der var bedre benplads end i den foregående, så det lykkedes for SVJMJKs deltagere at sove helt ned til Ostetal (vigtig rasteplads på Torbens ture - se.senere hvorfor) - så vi gik glip af både Kilerkanalen og containerterminalen i Hambourg.
Vel ankommet til Dortmund, fik vi, som noget nyt, udleveret billetterne til Intermodellbau i bussen. Så vi kunne komme ind uden at stå i kø. 
Herefter gik det så hen til de to haller med modeltog. Her brugte Jan og undertegnede først 1 time med at orientere os. Herefter gik jeg igang med at fotografere og filme de forskellige anlæg og arbejdende stande medens Jan gik på jagt efter et lokomotiv hvis underdel kan bruges til litra Hs.
Der var udstillet mange forskellige anlæg. Store modulanlæg som de 2 til venstre, samt små intime anlæg med et tema som det der er vist nederst til højre - temaet her var amerikansk. Ovenover er der vist et af BDEFs workshops med temaet dioramabygning/træer.
De udstillede anlæg var generelt af høj standard og der var mange skalaer repræsenteret. De forskellige firmaer Märklin, Roco, Hornby m.m. stillede i vidt omfang med deres flotte udstillingsanlæg. Der var selvfølgelig klubanlæg, modulanlæg samt små sjove anlæg. Herunder en af disse - et amerikaneranlæg der bestod af en skinnecirkel.


8½ time går hurtigt når der er nok at se på og mange forretninger med spændende nyheder. Så efter et langt, men godt besøg på Intermodellbau forlod vi hallen, købte den obligatoriske Bockwurst, og nåede efter en pæn travetur bussen.
Hjemturen formede sig som den plejer, med aftensmad i Ostetal.
Salat, Snitzel og ½liter Bechs!
Bussen var næsten for god at sove i, så vi gik igen glip af Containerhavnen i Hamburg og Kilerkanalen.
Flemming.
ps. der er videoer fra Intermodellbau på link

Ingen kommentarer:

Send en kommentar