Gersagerparkens Modeljernbanes 25års Jubilæum & DMJUs generalforsamling.

Gersagerparkens Modeljernbane havde åbent hus i week-enden 11 - 12 september i anledning af klubbens 25års jubilæum, DMJU havde i den forbindelse fået arrangeret sin generalforsamling i et lokale i nærheden af klubben. Jan og Flemming tog til Sjælland for at deltage i de 2 arrangementer. Vi overnattede hos DMJUs kasserer.

Lørdag: Dagen begyndte med meget blødkogte æg, besøg hos Aldi for at købe forsyninger og så kom vi endelig hen til Gersagerparkens Modeljernbane, der holder til i stueetagen i en stor boligblok. Inden for døren blev vi mødt af synet af flere travle mennesker - der lige skulle nå de sidste forberedelser inden den officielle åbningstid.
Klubbens anlæg er bygget op med Märklin K-skinner i en stort dobbeltvredet ottetal med en sidebane med pendlerautomatik. Der er også et større vejsystem med Faller Car biler. Det er tydeligt at det er en klub hvor elektronik og kørsel med togene er i højsædet. En af de smarte detaljer er et hjemmelavet kameratog hvor kameraet drejer med i kurverne og en projektør (kraftige lysdioder) tænder når lyset bliver for svagt. Klubben har også el-lokomotiver hvor pantograferne hæver og sænker alt afhængig af køreretningen.
Kl.13.00 flyttede vi hen i et lokale hvor DMJU afholdt den årlige generalforsamling. Mere om den når referatet er klar, men Jan er stadigvæk Unionens formand.
Lidt over 16.00 vendte vi så, efter en veloverstået generalforsamling - det er nu lettere at være dirigent i Jylland -, tilbage til Gersagerparkens Modeljernbanes lokaler.
Her fortalte klubbens medlemmer om anlægget, kameratoget (vi skal ud og købe nye antenner til vores kameratog) og de forskellige elektroniske gimmiks anlægget er forsynet med.
Aftenen afsluttedes med grillpølser, øl, vin og vand.

Billeder fra besøget.

Søndag: Kogte æg til morgenmad. Herefter tog vi ned for at bese Køge Hallerne. De blev bestilt, så næste år er der DMJU udstilling i Køge den første week - end i april.
Fra Køge gik turen tilbage til Gersagerparken - dog med et lille stop undervejs for at fotografere et par gammeldags lygtepæle, det er fantastisk at der stadigvæk findes trælygtepæle i Danmark!?
Efter et kort besøg i Gersagerparken vendte vi atter næsen hjemad, hvor vi efter 3½ times kørsel nåede klubhuset.