Årets store udstilling.

For 19'ende gang kørte UNJ fra Grindsted til Intermodellbau i Dortmund. Vi var "som sædvanligt" 4 mand afsted.
Jan og Flemming kørte fra klubhuset - efter en produktiv (oprydning, rustne skinner, prøvekørsel - sporvogn i Tistrup og Grindsted samt opsætning af en holder til en skærm til sportavlen til Grindsted station) klubaften, kørte vi som sædvanligt ud til Bøje. Hvor vi så på hans store Märklin K - anlæg. Der er ikke sket ret meget ved en overfladisk betragtning, men Bøje har anskaffet sig en ny Centralstation og er ved at digitalisere bremsestrækninger, opstillingsbanegård m.v. Så der blev ikke kørt ret meget men istedet diskuteret forskellige løsninger på digitaliseringens problemer. Mere se Bøjes Anlæg.
Efter besigtigelsen kørte vi videre til Grindsted hvor det var Tommys anlæg der blev vist frem. Her er der stadigvæk meget arbejde med landskab og bygninger der mangler. På det kørselsmæssige område er Tommys Märklin C - anlæg "færdig". Men som det altid er tilfældet når noget skal vises frem, skete der det der ikke skal ske. De første 2 tog kørte sammen, da et skifte ikke skiftede som forventet.  Det er ikke første gang det er sket, så Tommy overvejer at udskifte alle Märklindrevene med Viessmann drev. I anden omgang kørte alt som det skulle. Mere se Tommys Anlæg.
Herefter kørte vi hen til Stationen, hvor vi kunne konstatere at der ikke var kommet en bus. Den dukkede dog op en 5 - 10 min forsinket, så vi kunne rulle mod Dortmund. Efter de sædvanlige stop (fylde bussen op, hvilepause til chauffører, morgenmad i Ostertal) og en mængde vejarbejde på motorvejen, nåede vi de hellige haller med en forsinkelse på ca. 20 minutter. Pga. de QR coder vi havde på billetterne, tog det ikke ret lang tid før alle var inde i hallerne.
Her flg. billeder fra et udvalg af de anlæg der blev vist frem. Jeg har sorteret de store udstillingsanlæg fra Märklin/Trix/LGB, Roco/Fleischmann, Faller m.v. fra, det samme gælder flere af modulklubberne, da disse anlæg stort set er ens fra år til år.

Z-Freunde International: Anlægget er bygget op om "Dopplstockbrücke Bullay/Mosel".Meget små dioramaer!

Hyggelig vandmølle med roterende hjul.
 Kleiner Städtverkehrs anlæg er selvfølgelig bykulisser med Faller Car og sporvogne.

 Rudolstädter Modellbahnclub


 Modellbahnstudio Thüringen. Panzer-Bahnhof 1917


 TT-anlage "Tahle". Rene Hünefeldt
 Modelleisenbahnclub Weida.


 Modellbau-Team Köln.
 Hollandske TeamZwitserleven.


 Vereniging Spoorgroup Zwitserland. Eisenbahnfreunde Hönnetal.


Min far siger: En rød bil med en hest er en Ferrari. Furka Bergstrecke.
 Mec Lahnstein Koblenz.


 Bocherl www.bofs.de


Der dyrkes meget humle.

Primitiv men funktionel Fiddle Yard!
 Klützig. Rail Miniature 25 Besancon Frankrig. L'Hópital-Dú-Gros-Bois

Endnu en Fiddle Yard
 Modelleisenbahnclub Bregenz Østrig.Hvordan gik det så med indkøbene.
Vi købte Proxon, bøger og blade, König Ludvig Zug (Trix udgave), masser af elektronik, værktøj, rulleprøvestand, forbedringssæt til HK-modellers tankvogne, træbyggesæt o.m.a.
Efter 9 timer i hallen, gik det igen hjemad. Igen med det obligatoriske stop i Ostetal (pommes, Boch und Schnitsel) - hvorefter vi planmæssigt kørte mod Danmark. Men den tyske Zoll ville noget andet så vi fik et ekstra stop på en rasteplads, medens tolderne fotokopierede bilens papirer. Herefter kunne bussen endelig køre mod nord, men vejarbejdet syd for Neumünster forsinkede os yderligere. Så klokken havde passeret 4 før undertegnede kom hjem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar